U redovima Radničkog od sada i Kristijan Živković

U redovima Radničkog od sada i Kristijan Živković

Fudbalski klub Radnički angažovao je danas još jednog mladog igrača.  Ugovor sa niškim timom potpisao je krilni napadač Kristijan Živković  (21).

Reč je o fudbaleru koji je prošao omladinske selekcije Vojvodine,  potom je nastupao za prvi tim tog kluba, a nakon toga je igrao za ČSK, Jagodinu i Mladi Radnik. Igrao je i za nacionalnu selekciju Srbije do 18  i do 19 godina.

Došao sam u Radnički zato što mislim da mogu da nastavim stopama Lazara  Ranđelovića i Nikole Čumića. Radnički je poznat po promociji mladih  igrača, njih dvojica su ovde stigli kao relativno nepoznati fudbaleri, a  onda su strahovito napredovali i bili među najboljim igračima u našoj  ligi, rekao je novopečeni Nišlija.

Ocenjuje da je napravio pravi potez za karijeru i da će se u Nišu dokazati.

Sa trenerom  Radoslavom Batakom sam već sarađivao u Vojvodini. On je odličan  stručnjak koji zahteva težak rad i disciplinu i radujem se što ću ponovo  biti pod njegovom komandom. Poznajem i nekoliko saigrača. Igrao sam sa  Subotićem i Mihajlovićem, a Ćirkovića znam iz omladinskih selekcija, rekao je Živković.

Podsetimo, Radnički je pre Živkovića u ovom prelaznom roku angažovao  desne bekove Nikolu Aksentijevića i Aleksandra Kostića, krilnog napadača  Nenada Gavrića, štopera Žarka Markovića i napadača Iliju Spasića.

Nova sezona u Superligi Srbije počinje narednog vikenda, a Radnički će u  prvom kolu dočekati novajliju Metalac iz Gornjeg Milanovca. Taj meč  zakazan je za subotu od 19.30 sati.  Sve utakmice će se do daljeg igrati  bez prisustva publike, zbog mera kriznog štaba kako bi se sprečilo  širenje koronavirusa.