недеља, јул 14

U SIGURNOJ KUĆI NIŠ OD POČETKA GODINE ZBRINUTO 66 OSOBA (VIDEO)

0
49

Od početka godine 18 žena izgubilo je život u porodičnom nasilju, dok je za to isto vreme u niškoj Sigurnoj kući bilo zbrinuto ukupno 66 osoba – 36 žena i tridesetoro dece. Dvadesest i peti novembar je Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama, ujedno i početak kampanje „16 dana aktivizma“.

 

 

 

 

Žrtva nasilja može da bude svaka žena, bez obzira na godine. Naša najmlađa korisnica imala je 18 godina, a najstarija 73. I dalje kje karakterisitično da žrtve nasilja same prijavljuju nasilje, ove godine u 80 odsto slučajeva su žene same prijavile, kaže direktorka Sigurne kuće Niš Sonja Šćekić.

 

Utočište u niškoj Sigrunoj kući od početka godine do danas potražilo je 66 osoba – od toga je 36 žena i 30 dece, dok je ova ustanova za celu prošlu godinu imala 61 korisnika. Skoro 50 odsto žena nakon dolaska u nišku Sigurnu kuću potražilo je I pomoć zbog depresije ili reakcije na težak stres, kaže Sonja Šćekić i dodaje da je većina tih žena veoma malo poznavala svog partnera.

*Ovaj projekat sufinansiran je sredstvima opštine Aleksinac. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

 

 

 

 

 

Leave a reply