TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Udarne Zdravstvo

U SRBIJI 83 OBOLELE OSOBE

U Republici Srbiji su do 8 časova 18. marta 2020. godine registrovana ukupno 83 potvrđena slučaja COVID 19. Od poslednjeg izveštaja do jutros u 8 časova testirani su uzorci 47 osoba od kojih je 11 pozitivih i 36 negativnih na novi korona virus.

Od toga je sedam pacijenata zadržano na bolničkom lečenju, a četvoro pacijenata u kućnim uslovima.

Na Klinici za infektivne bolesti KC Niš, trenutno se leči osmoro pacijenata, kod kojih je potvrđeno da su oboleli od korona virusa COVID-19.

Jedan od pacijenata, koji je na Kliniku za infektivne bolesti primljen 10. marta, ima umerene simptome uzrokovane virusom, u stabilnom je stanju i preduzimaju se sve neophodne mere lečenja. COVID-19 potvrđen je i kod pacijenta, koji je hospitalizovan ranije zbog respiratornih tegoba i drugih komobirditeta i koji je odmah nakon prijema, priključen na aparat za veštačku ventilaciju, Ostali hospitalizovani pacijenti, uglavnom imaju blage, ili ne pokazuju simptome, ali su i oni pod 24-časovnim monitoringom infektologa niškog Kliničkog centra, kako to propisane mere i algoritmi SZO predviđaju” – saopšteno je iz KC Niš.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com