TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne

U SRBIJI DVA NOVA SLUČAJA covid-19, UKUPNO 48

Od jutros do večeras potvrđena su dva nova slučaja. Do 18 časova 15.marta 2020.godine registrovano je ukupno 48 slučajeva COVID 19.

Od prethodnog izveštaja, testirani su uzorci 15 osoba od kojih je dvoje bilo pozitivno. Pozitivni pacijenti nemaju težu kliničku sliku bolesti i nalaze se u kućnim uslovima.

Podsetimo, jutros nije bilo novih potvrđenih slučajeva. U nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirano je ukupno 283 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

NA INFEKTIVNOJ KLINICI U NIŠU ŠESTORO PACIJENATA

Prema najnovijem sopštenju Kliničkog centra Niš, nema novih hospitalizovanih pacijenata kod kojih je potvrđen virus covid-19. Poslednji pacijent primljen je na Infektivnu kliniku 14. marta uveče, navodi se u saopštenju.

Na Klinici za infektivne bolesti KC Niš, trenutno se leči šestoro pacijenata, kod kojih je potvrđeno da su oboleli od korona virusa COVID-19, saopštio je Klinički centar u 18.30.

Četvoro pacijenata, hospitalizovano je 10.03. uveče i 11.03. u ranim jutarnjim satima, a peti pacijent, kog koga je potvrđeno prisustvo virusa, na Kliniku je smešten 13.03.2020. godine. Šesti pacijent, primljen je 14.03.2020. u večernjim satima, navodi se u saopštenju.

Dodaje se i da pacijent primljen 10.marta i dalje ima umerene simptome uzrokovane virusom, ali da je u potpuno stabilnom stanju i da se preduzimaju sve neophodne mere lečenja.

Ostali hospitalizovani pacijenti, uglavnom još ne pokazuju simptome, ali su i oni pod 24- časovnim monitoringom infektologa niškog Kliničkog centra, kako to propisane mere i algoritmi SZO predviđaju.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com