OPET PREKO 4.000 ZARAŽENIH, NIŠ SE BLIŽI CIFRI OD 300 POZITIVNIH ZA DAN (VIDEO)

OPET PREKO 4.000 ZARAŽENIH, NIŠ SE BLIŽI CIFRI OD 300 POZITIVNIH ZA DAN (VIDEO)

U Srbiji je za poslednja 24 sata od posledica korona virusa preminulo 16 ljudi.

Novozaraženo je 4,056 osoba, od testiranih 16,175 uzoraka. U bolnicama širom Srbije hospotalizovana su 4,072 pacijenta, od kojih je na respiratorima 161 oboleli.

Posle Beograda, Niš je na drugom mestu sa 267 novoobolelih za prethodna 24 časa.

KORONA BUKTI U PARAĆINU I ĆUPRIJI

Ćuprija i, naročito, Paraćin ponovo postaju žarišta koronavirusa u Srbiji. U oba grada ubrzano se popunjavaju bolnice, primaju se pacijenti sa sve težom kliničkom slikom i situacija je veoma slična onoj u novembru i decembru prošle godine, s tim što sada prednjače porodične zaraze. Sa pedesetak novih slučajeva dnevno Paraćin je u ovom trenutku u vrhu srpske kovid statistike. I do dve trećine pacijenata koji su prvi put pregledani u kovid ambulanti pozitivno je na testu. Situacija je iz dana u dan sve gora.

KRIZNI ŠTAB U PETAK

Sednica Kriznog štaba, na kojoj će biti analizirana aktuelna epidemiološka situacija, biće održana u petak, prenose mediji. Zakazana je za 15 sati, a prema ranijim najavama članova Kriznog štaba, na toj sednici trebalo bi da bude doneta odluka o eventualnom pooštravanju mera, kako bi se stalo na put rastu broja novozaraženih. Podsetimo, medicinski deo Kriznog štaba zatražio je uvođenje vanrednog stanja na prethodnom zasedanju.