TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti SVET VESTI

U UKRAJINI I JUTROS EKSPLOZIJE (VIDEO)

230 dana rata u Ukrajini. Sukobi se nastavljaju, a širom zemlje su bezbednosne snage na oprezu zbog vazdušnih napada prethodnih dana.

Eksplozije su i jutros odjekivale u Nikolajevu, Zaporožju i Hersonu. Kijev je od SAD dobio još četiri sistema HIMARS.

Ruska Federalna služba bezbednosti saopštila da je napad na Krimski most organizovala ukrajinska vojna obaveštajna služba, kao i da je u okviru istrage osam osoba uhapšeno.

Ukrajinci su odbacili ove optužbe, a istragu nazvali smešnom.

Posle novog incidenta, curenja na jednoj liniji naftovoda “Družba”, kojim se transportuje ruska nafta u Evropu, Vladimir Putin kaže da je Rusija spremna da isporuči dodatnu količinu energenata tokom zime, a da je na Evropi da preduzme dalje poteze.

Državni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Nemanja Starović rekao je da štiteći teritorijalni integritet Ukrajine ujedno štitimo i teritorijalni integritet Srbije, dodajući da je politika naše zemlje jasna i istrajna.

Rusi su tražili da se na Sednici Generalne skupštine Ujedinjenih nacija tajno glasa o aneksiji četiri regiona u Ukrajini, 107 zemalja je to odbilo, među njima i Srbija, a Starović je naveo da nema nikakvog razloga zašto se države ne bi javno izjasnile oko nečega što spada u domen poštovanja principa međunarodnog javnog prava.

Ministarka energetike i rudarstva Zorana Mihajlović izjavila je danas da je Srbija spremna što se tiče gasa koliko jedna država može da bude spremna, ali je istakla da je u toku, kako smatra, energetski svetski rat, a da posle njega, kako je rekla, može da sledi samo svetski rat.

“Putin ne sme da izgubi ovaj rat…”

Putin je uspeo da invazijom na Ukrajinu ujedini celu Evropu i približi je Americi – upravo suprotno onome što je hteo: da razjedini evropu i NATO koji je bio na ivici kolapsa, kaže Vladan Živulović, predsednik atlantskog saveta u Srbiji.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com