TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo VESTI

U VRANJU OBELEŽEN DAN OSLOBOĐENJA (VIDEO)

Na platou ispred Pedagoškog fakulteta obeležena je 78. godišnjica oslobođenja Vranja od okupatora u Drugom svetskom ratu.

Uz zvuke himne Republike Srbije „Bože pravde“, minutom ćutanja i polaganjem cveća kraj Spomenika revoluciji održana je svečanost u čast junacima koji su dali svoje živote i svim civilima stradalim od bugarskog terora. Počast svim žrtvama odalo je rukovodstvo grada Vranja i Vranjske Banje, brojni predstavnici javnih i privatnih institucija, kao i sveštenstvo Eparhije vranjske.

Prisutnima se obratio gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković koji je svima čestitao današnji dan istakavši da negujući slobodarske vrednosti predaka mi njihovi potomci nastojimo da trasiramo put kojim će u budućnosti ići naša deca i buduće generacije.

Ko ne poštuje svoju prošlost, ne može da se nada ni svetlijoj budućnosti, reči su generala Zorana Lubure, predsednika Subnora u Vranju.

Za upokojenje duša žrtvama u drugom svetskom ratu pomen je služio sveštenstvo Eparhije vranjske. U kulturno umetničkom programu učestvovali su učenici i hor Muzičke škole,  učenica Gimnazije „Bora Stanković“ Ivana Gačić koja je recitovala pesmu „Majko pravoslavna“, kao i Đorđe Antić koji govorio stihove pesme „Naša sloboda“.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com