knjiga milePrva od šest knjiga sabranih dela Branka Miljkovića je završena. U njoj su se našle sve objavljene zbirke pesama ovog niškog pesnika. To je još jedan način, kažu autori ovog izdanja, da se grad oduži pesniku, rodjenom u Nišu. Grad Niš ne zaboravlja svoje velikane, ali ni porodica poznatog pesnika ne zaboravlja šta Niš sve radi da se ne zaboravi Branko Miljković.

Bio sam skeptičan, nisam verovao da grad Niš može ovo da izgura, ali pokazao je da može. Nadam se da će uspeti da ga izguraju do kraja, kaže bratanac Branka Miljkovića Goran Miljković.

Skoro sve gradske ustanove kulture su pomogle da se počne sa publikovanjem sabranih dela Branka Miljkovića. Neće se stati sa prvim tomom. Do kraja godine biće štampani i drugi i treći, a naredne godine još tri. Ukupno šest.

U drugom tomu naći će se pesme, objavljene pojedinačno, ili one koje su ostale u rukopisu, ističe dekan Filozofskog fakulteta Goran Maksimović.

Promocija je održana u kabinetu predsednika Skupštine grada Mileta Ilića, na čiju inicijativu je pokrenut ovaj projekat. A predsednik Skupštine grada od sada insistira da dok daje izjave pored njega stoji znakovni prevodilacu, iako se to u TV tehnologiji radi potpuno drugačije. Zato ne odgovaramo za znakovni prevod.

Ovo je veliko kapitalno delo, koje će prevazidji okvire Niša, pa i srbije, tvrdi predsednik SG Niša Mile Ilić.

Izdavač prvog toma pesama Branka Miljkovića je Niški kulturni centar. Knjigu je ilustrovao Dragan Momčilović, a u priredjivačkom odboru su prof. dr Radivoje mikić, prof.dr Goran Maksimović, iGoran Stanković. Pokrovitelj je grad Niš.

By rezija