TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Hronika Udarne

Uhapšen državni sekretar Ministarstva građevinarstva

U nastavku predistražnog postupka u vezi sa zloupotrebama u PD “Infrastruktura železnice“ a.d, danas je uhapšeno pet osoba među kojima je i državni sekretar Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture M.P, saopšteno je iz Tužilaštva za organizovani kriminal.

Postoje osnovi sumnje da su oni izvršili krivična dela zloupotreba službenog položaja i zloupotreba u vezi sa javnom nabavkom u periodu od avgusta 2018. do maja 2019. godine.

Postoje osnovi sumnje da su zaposleni u privrednom društvu “Infrastrukture železnice” M. J., B. A. i P. Ć., u postupcima javne nabavke suprotno Zakonu o javnim nabavkama, kršeći i druge propise, zloupotrebili svoja ovlašćenja i službene položaje, u čemu im je pomogao M. P., kako bi favorizovali privredno društvo čiji je direktor Z. S., u dobijanju poslova izvođenja radova na železnici.

Radi fingiranja postojanja konkurencije i privida legalnosti osumnjičeni M. M. direktor drugog privrednog društva davao je tzv. “uslužne ponude” kojima je obezbeđivana izvesnost dobijanja posla za privredno društvo direktora osumnjičenog Z. S.

U toku su pretresi na više lokacija u Beogradu i Novom Sadu.

U narednih 48 sati, oni će biti privedeni i saslušani u Tužilaštvu za organizovani kriminal, navodi se u saopštenju.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com