Uhapšen Novaković i direktori  Cim Grupe

Uhapšen Novaković i direktori Cim Grupe

novakovicBivši direktor Jugoistoka i funkcioner Socijalisitčke partije Srbije Igor Novaković lišen je slobode u akciji suzbijanja finansijskog kriminala koju je sprska policija sprovela na teritoriji čitave Srbije. Slobode su lišeni i direktori preduzeća CIM Grupa Predrag Stojiljković, Bratislav Stojiljković, kao i Miroslav Stamenković, Nikola Jovanović i Predrag Vlajković zbog osnovane sumnje da su zloupotrebili položaj službenog lica i falsifikovali službene isprave, kaže ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović. Još dva lica biće obuhvaćena krivičnom prijavom zbog nameštanja tendera CIM grupi. Stefanović kaže da je time omogućeno sticanje protivpravne imovinske koristi od 30 miliona dinara.

Osim toga sumnja se i da su Igor Novaković i Predrag Stoiljković od kraja 2013. i tokom 2014. godine iz CIM Grupe izvlačile novac preko dve fantomske firme, koje su registrovane od strane niške knjigovodstvene agencije “ACCOUNT” doo. Novaković i Vlajković se još terete da su sa Nikolom Jovanovićem potpisali ugovor o aktivizaciiji biznis tarife na odredjenim službenim brojevima, na osnovu čega je nabavljeno više od 700 aparata za dinar. Sumnja se da se 281 aparat, za koji postoji potpisana otpremnica ne nalazi u Jugoistoku, već da su završili u radnjama u Srbiji. Osumnjičeni se terete da su na taj način pribavili imovinsku korist u iznosu od 6,4 miliona dinara.

Hapšenja u Nišu komnetarisali su i prvi ljudi grada

To nema nikakve veze sa SPS-om, niti će SPS na bilo koji način uticati na nekoga. Krivica na karju tek treba I da se dokaže, kaže predsednik skupštine grada Mile Ilić.

Gradonačelnik Niša Zoran Perišić takođe kaže da treba da se sačaka da pravosudni organi odrade svoj posao.

Kako god, to ni u kom slučaju neće ugroziti vladajuću koaliciju u Nišu, tvrdi Perišić.

Zona plus je pokušala da dodje do nekog od članova Upravnog odbora Doma za učenike srednjih škola, koji je, podsećamo pre samo nekoliko dana predložio Igora Novakovića za direktora ove ustanove. Ali nismo uspeli.

U Preduzeću Cim Gerupa niko nije želeo da komentariše hapšenje direktora.

Uhapšenima je određeno zadržavanje od 48 sati[mom_video type=”youtube” id=”juEhBaQfdMA”]

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com