Stefanović – Priveden Novaković i direktori CIM grupe zbog nameštanja tendera

Stefanović – Priveden Novaković i direktori CIM grupe zbog nameštanja tendera

nebojsa-stefanovic1(1)

Igor Novaković lišen je slobode u akciji suzbijanja finansijskog kriminala koju je sprska policija sprovela na teritoriji čitave Srbije. Slobode su lišeni i Predrag Stojiljković, Bratislav Stojiljković, Miroslav Stamenković, Nikola Jovanović i Predrag Vlajković zbog osnovane sumnje da su zlopupotrebili službeni položaj i falsifikovali službene isprave, kaže ministar untrašnjih poslova Nebojša Stefanović. Još dva lica biće obuhvaćena krivičnom prijavom zbog nameštanja tendera CIM grupi. Stefanović kaže da je time omogućeno sticanje protivpravne imovinske koristi od 30 miliona dinara.

 

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da je uhapšeno više osoba, pripadnika različitih političkih stranaka, zbog sumnje da su počinili krivična dela, čime je Vlada Srbije pokazala da su joj svi građani isti pred zakonom.

Još se čeka potvrda informacije  iz niške policije da je uhapšena i jedna osoba iz “Telekoma Srbija”, koja se sumnjiči za malverzacije. Nezvanično, iz Jugoistoka  je, po potpisanom ugovoru dostavljenih 769 mobilnih telefona, nestalo 280 telefona.

Stefanović je na konferenciji za novinare u Vladi rekao da je uhapšen član Glavnog odbora Srpske napredne stranke Vladan Milošević, generalni direktor Javnog preduzeća za podzemnu eksploataciju uglja Resavica, zbog osnova sumnje da je primao mito i time naneo štetu od milion i 600 hiljada dinara.

Uhapšen je i član Predsedništva Demokratske stranke Milivoj Vrebalov u vezi sa izgradnjom škole za decu sa posebnim potrebama, pri čemu je budžet opštine Bečej oštećen za 112 miliona dinara.

Ministar policije je naveo da uhapšen i bivši šef  Fonda za kapitalna ulaganja Vojvodine Momčilo Milović zbog osnova sumnje na zloupotrebu službenog položaja, čime je naneta šteta od 30 miliona dinara.

Prema rečima Stefanovića, u akciji suzbijanja finansijskog kriminala, koju sprovodi policija u Nišu, uhapšen je funkcioner Socijalističke partije Srbije Igor Novaković, zbog osnova sumnje na zloupotrebu službenog položaja.

Stefanović je potvrdio da je uhapšen Zoran Vukić pod sumnjom da je pomagao u ubistvu jednog od vođa navijača Velibora Dunjića.

Na dužnost načelnika kriminalističke policije Beograda danas je stupio Dragan Kecman, saopštio je Stefanović, koji očekuje da će to ubrzati istrage.

One thought on “Stefanović – Priveden Novaković i direktori CIM grupe zbog nameštanja tendera

 1. Interesantno ,kako se koriste modeli Haškog tribunala !!!

  SKRETANJE I NEMOGUČNOS REŠAVANJA OD REALNIH PROBLEMA I PRIBEGAVA SE OPROBANIM SISTEMIMA I

  Počelo je a sve sa ciljem POKAZIVANJA u javnosti NAVODNU BORBU PROTIVU KRIMINALA I KORUPCIJE.
  Iz dosadašnjih “HAPŠENJA ” SNS-ovaca je okončano sa procesuiranjem je 0 ( nula ) .
  poznata je strategija da skretanjem od realnih problema i nemogučnosti rešavanja se bribegava UVEK SIGURNIM OPROBANIM METODAMA koje vodi eksper DEMAGOGIJE u rangu SVETSKIH MANIPULATORA .
  Takvim primerom se je vodila -vodi i na Kosovu i metohiji procesom Olivera Ivanoviča

Comments are closed.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com