Uhapšen učenik srednje mašinske zbog napada na vršnjaka

Uhapšen učenik srednje mašinske zbog napada na vršnjaka

A.N.(19) učenik Mašinsko tehničke škole 15. Maj u Nišu, uhapšen je zbog sumnje da je svom vršnjaku iz TMTS-15.-MAJehničke škole „12. februar“ u utorak metalnom šipkom polomio obe ruke na četiri mesta. Protiv njega je podneta krivična prijava za nanošenje teških telesnih povreda. Obračun se odigrao u utorak nešto pre 11 sati, ispred ulaza u zgradu koju koriste obe škole. Iz njih najavljuju pokretanje vaspitno-disciplinskog postupak koji bi mogao da se završi izbacivanjem A.N. iz škole.

Dve škole, Mašinska 15. maj i tehnička 12. Februar, posle incidenta u utorak, kada je A.N. iz 15. Maja, polomio obe ruke vršnjaku iz 12. Februara zbile su redove. Zajedničkim snagama pokušavaju da smire situaciju i spreče da incident eskalira u veči sukob. Jer dve škole dele zgradu, a čak su i učenici obe škole zajednio u smeni. I saopštnje za novinare im je zajedničko.

Škole će učiniti sve da se situacija smiri i ne izmakne kontroli. Oformljeni su posebni timovi, pojačana su dežurstva nastavnika, a naravno, uključeni su i roditelji đaka i nadležne institucije, kaže Petar Vujović, profesor škole “15 maj”.

Učenika kome su slomljene ruke, pre incidenta, oko 11 sati, jedan drugi učenik je telefonom pozvao da izađe ispred škole. A tamo ga je na ulaznim stepenicama sačekao A.N. i metalnom šipkom nasrnuo na njega i polomio mu obe ruke. Motivi za tuču su za sada nepoznati. Nezvanično, A.N. je to učinio zato što je čuo da ga napadnuti učenik ogovara. Ono što je izvesno je da u školama neće sedeti skrštenih ruku.

Posle napada, povređeni maturant uspeo je da uđe u hodnik škole, odakle ga je profesorka fizičkog odvela u zbornicu, pa su alarmirani Hitna pomoć i policija.

Ceo napad snimila je i kamera, postavljena iznad ulaza u školu. Nakon što su pogledali snimke, profesori tvrde da je sreća što je dečak uspeo da na vreme podigne ruke, inače su posledice tuče mogle da budu mnogo gore.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com