UHAPŠENA TROJICA: DILOVALI MARIHUANU PO NIŠU, PROKUPLJU, SOKOBANJI…

UHAPŠENA TROJICA: DILOVALI MARIHUANU PO NIŠU, PROKUPLJU, SOKOBANJI…

D. V. (26) i D. S. (24) iz Niša, kao i A. V. (25) iz Vladičinog Hana uhapšeni su zbog sumnnje da su, kao organizovana kriminalna grupa, dilovali drogu u Nišu, Sokobanji i Prokuplju.

Tokom pretresa kuće A. V. u Vladičinom Hanu, policija je juče pronašla improvizovanu laboratoriju za veštački uzgoj marihuane sa opremom, rasad sa oko 880 biljaka kanabisa u saksijama i čašama koji su, kako se sumnja, trojica uhapšenih tu uzgajali. Takođe, nađeni su i preparati za uzgajanje, prehranu i zaštitu biljaka, četiri lampe, dva ventilatora, dve vagice za precizno merenje, osam paketa sa oko 100 grama marihuane, kao i manja količina tableta sa liste psihoaktivnih supstanci.

U stanu D. V, koji se sumnjiči da je organizator ove grupe, pronađen je novac u raznim apoenima koji je, kako se sumnja, stečen prodajom narkotika. Nađena je i mrvilica i manja količinu marihuane, a kod D. S. tablete sa liste psihoaktivnih supstanci, saopšteno je iz policije.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Nišu, D. V, A. V. i D. S je određeno zadržavanje do 48 časova zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično deo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni tužiocu.

MARIHUANA OVE GRUPE NAĐENA NA VIŠE LOKACIJA

Ova trojica se takođe sumnjiče da su u januaru dvema osobama u Sokobanji, koje su tada i uhapšene, prodali 9,8 kilograma marihuane koja je od njih i oduzeta.

Droga za koju se sumnja da je nabavljena od ove kriminalne grupe, nađena je u još nekoliko stanova.

Oko 40 g marihuane  nađeno je i u stanu jednog tridesetsedmogodišnjeg muškarca, a sumnja se da je bila namenjena daljoj prodaji. Takoće, droga je oduzeta i od jedne osamnaestogodišnjakinje i dvadestogodišnjeg muškarca, kod koga je nađena i manja količina kokaina, kao i vagica za precizno merenje.

Policija će protiv tridesetsedmogodišnjeg muškarca, osumnjičenog za krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, kao i jedne osamnaestogodišnjakinje i dvadesetogodišnjaka, osumnjičenih za neovlašćeno držanje opojnih droga, podneti krivične prijave Višem javnom tužilaštvu u Nišu.

Na razotkrivanju ove kriminalne grupe zajednički su radili pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave kriminalističke policije i policijskih uprava u Nišu, Zaječaru, Prokuplju i Vranju, a u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Niš.