Ujedinjenje privrednih komora?

RPKKako treba da izgleda komorski sistem u Srbiji i koje promene se očekuju od novog Zakona o privrednim komorama? Predsednici komora slažu se da je najvažnije da se izgradi jedinstveni komorski sistem, kakav imaju razvijene evropske zemlje. Potrebno je, kažu, uvesti i jedinstven sistem za naplatu članarina, ali i obavezno članstvo u komorama. Cilj je prilagoditi se privrednom ambijentu i tržištu.

Potrebne su neke stvari da se promene. Ne postoji ni jedna država koja nema komorni sistem, mi sada želimo da ga napravimo boljim, kaže predsednik RPK Niš Dragan Kostić.

Predsednik Privredne komore Vojvodine ratko Filipović kaže da, kad složena zemlja poput Nemačke može da napravi jedinstveni komorski sistem i takve mehanizme da ugradi interes skoro svakog privrednika, to može i Srbija.

Ovo nije pitanje komora, već organizacije privrede Srbije – kako i ko će da je zastupa pred državom, Evropskom Unijom i na tržištu, kaže Filipović.

A da bi dodatno zaštitili interese privrednika, privredne komore će insistirati na tome da dobiju svog stalnog predstavnika u Vladi Srbije.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com