Ukinuta zabrana bugarskoj firmi da raspolaže Pivarom Niš

Ukinuta zabrana bugarskoj firmi da raspolaže Pivarom Niš

PIVARA DRUGA LICITACIJaPrivredni apelacioni sud u Beogradu ukinuo je privremenu meru zabrane svih aktivnosti firmi “Kapitalni projekti” bugarskog biznismena Stefana Stefanova, koja je kupila nišku “Pivaru”. To za TV Zona plus kaže Nikola Karanović, čovek koga je bugarski kupac postavio za direktora Pivare.
Međutim, da li to znači da će Pivara ponovo početi da radi u ponedeljak, Karanović u ovom trenutku ne može da kaže, jer im još nije stiglo rešenje koje očekuju u petak.

Vest je svakako dobra – i za radnike koji su primljeni i počeli da rade na remontu i za nas, ali i za sve investitore jer šalje jasnu poruku da ima pravde i da ima nekog ko će njihovo ulaganje u Srbiji, ako rade po zakonu, da zaštiti. Nadam se da ćemo od ponedeljka već početi ponovo da radimo, a naš plan da na proleće krenemo u proizvodnju piva i bezalkoholnih sokova ostaje, kaže Karanović.

Nikola Karanović
Nikola Karanović
Karanović tvrdi da je sve od početka rađeno po zakonu i dodaje da je zabranom načinjena ogromna šteta “i investitoru i radnicima i gradu i državi”, ali da će se truditi da je “svedu u minimalne okrvire, kako ih ne bi ometala”.
Podsetimo, zabrana je doneta nakon što se drugi potencijalni kupac “Lus investment” žalio na regularnost čitavog postupka prodaje Pivare iz stečaja neposrednom pogodbom sa Bugarima.
“Lus investment” je podneo prijavu i protiv stečajnog upravnika, Ljubomira Kostića, koji je u međuvremenu i smenjen, ali u izveštaju Agencije za licenciranje stečajnih upravnika u kojem stoji da Kostić nije prekršio zakon.
Inače, “Pivara Niš” je nakon sedam neuspelih licitacija prodata bugarskoj kompaniji za 130.010.000 dinara, ali je žalbu na postupak prodaje uložio “Lus investment” i Privredni sud je stopirao kompletan proces. Taj sudski proces i dalje traje, a prvo ročište je zakazano za 23. oktobar.