REKLAMAReklama na zgradi u Obrenovićevoj ulici stara više od 40 godina konačno je uklonjena. Stara i dotrajala metalna konstrukcija na kojoj je nekada pisalo „Agrokombinat“ zbog vetra je pretila da se otkači i padne nekome na glavu. U Upravi za imovinu i inspekcijske poslove kažu da su odmah nakon prijave reagovali, a njihovi inspektori su utvrdili da je sve sklono padu i da mora biti uklonjena.

Stara, dotrajala i nepotrebna reklama za “Agrokombinat” uz angažovanje radnika i vatrogasaca, ide u zasluženu prošlost. Godinama je stajala na bočnom zidu solitera u strogom centru grada. Nikom nije padalo na pamet da zastarela konstrukcija u svakom trenutku može nekome da se obruši na glavu. Kao što je 2010. sa te iste zgrade pala teška metalna reklama od 400 kila – srećom, samo na asfalt! Niko od gradskih službi i inspekcija nije reagovao! U uklanjanje se krenulo tek nakon što su novinari skrenuli pažnju da se reklama opasno klima i da predstavlja opasnost za one koji tu žive, ali i one koji prolaze.

U gradskoj Upravi za imovinu i inspekcijske poslove kažu da su nakon prijave njihovi inspektori utvrdili da je konstrukcija sklona padu i da mora biti uklonjena.

Tokom uklanjanja obezbeđen je trotoar pored zgrade i deo šetališta do ulaza u Podzemni prolaz, a saobraćajna policija je istovremeno na delu Ulice generala Milojka Lešjanina vozila preusmeravala samo kroz jednu traku. Ovo nije jedina stara neonska reklama u Nišu. Ali za sada niko eksplicitno ne kaže ko je nadležan za njihovo održavanje, nadzor i eventualno uklanjanje. Po logici stvari, zato bi trebalo da budu zadužene skupštine stanara kojei naplaćuju taj reklamni prostor, ali bi u sve mogle da se uključe I komunalne inspekcije.

Prva četiri slova previsoko i za vatrogasce

Ipak, do kraja dana nisu sva slova sa reklame „Agrokombinata“ uklonjena, već samo ona rizična. Prema nezvaničnim informacijama, prva četiri slova nisu mogla da se uklone zato što vatrogasna dizalica ne može do njih da dosegne. Međutim tvrdi se da su ta slova detaljno proverena i ustanovljeno je da su stabilno pričvršćena za zgradu, te ne predstavljaju nikakvu opasnost.