TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti SVET

UKRAJINA: NATO OPTUŽUJE RUSE, RUSI NATO I UKRAJINCE

Dvadesetdeveti dan rata u Ukrajini.

Postignut je dogovor o uspostavljanju sedam humanitarnih koridora za evakuaciju civila iz ukrajinskih gradova u četvrtak, saopštio je Kijev.

Najteža situacija je i dalje u Marijupolju. Lideri zemalja članica NATO-a saglasili su se na samitu u Briselu da ojačaju istočni blok Alijanse zbog rata u Ukrajini i upozorili Moskvu da se suzdrži od upotrebe hemijskog oružja.

S druge strane, Moskva optužuje da je Investicioni fond sina američkog predsednika Hantera Bajdena, učestvovao u finansiranju vojno-biološkog programa Pentagona u Ukrajini.

Tvrde i da imaju dokaze.

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov je na konferenciji za novinare, nakon sastanka sa predsednikom Međunarodnog komiteta Crvenog krsta Peterom Maurerom, izjavio da ukrajinske vlasti i nacionalisti koriste civilno stanovništvo kao živi štit.

I da teško naoružanje postavljaju u urbanim sredinama, a da vrše i druga dela koja su suprotna međunarodnom humanitarnom pravu.

I dok lideri zemlja članica NATO pozivaju Putina da odmah zaustavi rat, a Belorusiju I Kinu da ne podržavaju Rusiju i uvode nove snakcije Rusima, cena gasa u Evropi porasla je iznad 1.400 dolara za 1.000 kubnih metara.

Moskva gas od sada naplaćuje u ruskim rubljama, a saopštila je da će uslovi plaćanja ruskog gasa biti razjašnjeni u komunikaciji sa svakim kupcem.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com