TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne Zdravstvo

Ukupno 12 sa koronavirusom u Srbiji, četvoro na Infektivnoj klinici u Nišu

U Srbiji je potvrđeno još sedam slučajeva zaraze koronavirusom, tako da je broj zaraženih porastao na 12, saopštilo je jutros Ministarstvo zdravlja. Šestoro se nalazi na Infektivnoj klinici u Beogradu, četvoro u Nišu i dvoje u Novom Sadu.

“Četvoro pacijenata, kod kojih je potvrđeno prisustvo koronavirusa, primljeno je na Kliniku za infektivne bolesti KC Niš. Odmah su, sledeći propisane algoritme i procedure, smešteni u potpunu izolaciju. Svi pacijenti su stabilno, nisu životno ugroženi, a lekari će narednih dana budno pratiti njihovo zdravstveno stanje” – kažu iz Kliničkog centra.

KC Niš:Imamo dovoljno zaštitne opreme i aparata

Iz KC Niš takođe navode da je ta zdravstvena ustanova u potpunosti snabdevena svom ličnom zaštitnom opremom, aparaturom i dovoljnim brojem respiratora, koji će se eventualno koristiti kod pacijenata, gde to bude medicinski indikovano. Obezbeđeni su i spremni svi potrebni, kako prostorni, tako i kadrovski kapaciteti za prijem, izolaciju i lečenje svih pacijenata sa sumnjom na virus.

Od poslednjeg izveštaja, sinoć u 18 časova, do jutros u osam sati, testirani su uzorci 13 osoba od kojih je sedam bilo pozitivnih i šest negativnih na novi koronavirus.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com