Ulice prohodne, sneg na kolovizima

Ulice prohodne, sneg na kolovizima

PUTEVI ZAVEJANIUlice u Nišu kao i svi putevi na prilazima gradu i okolini su prohodni, ali snega ima na kolovozima, pa iz Operativnog štaba zimske službe vozačima i pešacima savetuju pojačani oprez u saobraćaju.

Sve je prohodno, ali je klizavo.Ako nije nužno, ipak ne morate kolima do grada, kaže za TV Zonu plus Dragan Dimitrijević, komandant operativnog štaba zimske službe i upozorava da se na put kreće isključivo uz tehnički ispravna vozila sa obaveznim zimskim gumama.

Iako prognoza RHMZ nije najavljivala padavine, sneg koji je noćas oko 02 sata počeo da pada u Nišu i okolini, ponovo je prekrio skoro otopljene ulice, ali i led koji se formirao po kolovozima i trotoarima još prethodne večeri zbog pada temperature.

Gradska zimska služba startovala je odmah sa šest ekipa i do jutra radila na saobraćajnicama prvog i drugog pririteta, posebno u višim delovima grada.

Do 07 sati jutros bačeno je 17 tona soli. Stanje je dobro. Sada se čiste i ulice trećeg prioriteta, a u centru je angažovano jedno manje vozilo za čišćenje bočnih ulica gde ima puno parkiranih automobila. Dve mašine čicte i glavni gradski trg i Obrenovićevu ulica, a 55 radnika JKP Medijana širom grada čisti mostove, pešačke prelaze, autobuska stajališta, kaže Ljuborad Stevanović, rukovodilac nadležne službe JKP “Medijana”.

Za desetak dana, u Nišu je bačeno oko 400 tona soli, što je oko pet milina dinara, a naručene su dodatne količine industrijske soli i tvrdi se da će je biti dovoljno do kraja sezone.

Skraćene autobuske linije

Iz Direkcije za javni gradski prevoz obaveđtavaju da su opet skraćene linije ka Ostrovici, Supovcu, Miljkovcu, Kunovici, Leskoviku, Cerju, Donjem Vlasu, Vukmanovu i Berbatovu.

SNEG20  – Ravni Do – do skretanja prema Ostrovici na autoputu,

20L – Ostrovica – do skretanja prema Ostrovici na autoputu,

39  – Supovac-Sečanica – bez skretanja za Supovac,

32  – Kravlje –  bez skretanja za Miljkovac i skraćeno do Paligraca,

32L – Paligrace – bez skretanja za Miljkovac,

19  – Kunovica – Bancarevo ne saobraća u Kunovicu i ide skraćeno do stajališta Moralija,

30  – Leskovik skraćeno do Huma,

14A – Cerje do Brenice,

24-   D.Vlase do N.Groblje,

23k-  Vukmanovo- Berbatovo do Gabrovca,

Sve gradske linije idu bez skraćenja trasa osim L-7 Kalač brdo- Sarajevskai l-12 Njegoseva -D.Komren

U skladu sa nastupajućim verskim praznikom, u utorak 06.01.2015. godine nakon 22:00 časa autobusi će krenuti sa sukcesivnim isključivanjem sa svih gradskih linija, a na svim prigradskim linijama, kao poslednji, održaće se polasci koji iz Niša ka svim prigradskim naseljima saobraćaju zaključno sa 22:00 časa.