TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne VESTI

UPLATOM OKTOBARSKOG RAČUNA ZA STRUJU DOBIJA SE POPUST

Građani koji nisu dobili novembarske račune za struju mogu da do 30. decembra, plate iznos koji su imali na oktobarskom računu i ostvariće popust od pet odsto, izjavio je direktor Elektroprivrede Srbije Dušan Živković.

On je za Tanjug pojasnio da zbog hakerskih pretnji isporuka računa ide otežano i da zbog toga oko milion i po računa nije isporučeno, ali i da ljudi iz IKT sektora EPS-a danonoćno rade na otklanjanju digitalnih napada kojima je kompanija izložena.

“Ti računi su prosleđeni Pošti Srbije, a građani, da bi bili sigurni da će na vreme, odnosno do subote, platiti račun i ostvariti popust, mogu da sami popune uplatnice i račun plate u poštama ili bankama”, rekao je on.

Dodao je da računi ne mogu da se plate na šalterima EPS-a a da se na njima trenutno mogu dobiti sve potrebne informacije.

Prema njegovim rečima, na prethodnim računima nalaze se svi neophodni podaci koje bi trebalo upisati na uplatnici.

“Svi ti podaci stoje na uplatnici od prošlog meseca, prosto ih treba prepisati i oni su isti, a jedino što se na našim uplatnicama menja, to je iznos”, rekao je on.

Kada je reč o eventualnim reklamacijama na račune građana koji su novembarske račune dobili, istakao je da se one mogu izneti na šalterima EPS-a, ali da sistem elektronskih reklamacija trenutno ne funkcioniše.

“Međutim, treba reći da će sve reklamacije koje budu dostavljene biti tretirane tako da građani nikako ne budu ugroženi”, rekao je Živković.

Naveo je da će naredni računi stizati na vreme i sa uobičajenim rokovima za izmirivanje.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com