UPRKOS POSKUPLJENJIMA, NEMA OTKAZIVANJA AVIO ARANŽMANA (VIDEO)

UPRKOS POSKUPLJENJIMA, NEMA OTKAZIVANJA AVIO ARANŽMANA (VIDEO)

Poskupljenje nafte na tržištu posebno se odražava na cenu avio prevoza i poskupljenje avio aranžmana. To je već ukalkulisano u nove paket-aranžmane, ali oni koji su želeli da letovanje obezbede već januara ili februara, moraće da plate razliku.

Velike oscilacije cena naftnih derivata razlog su povećanja cena avio aranžmana. Kako kažu u pojedinim agencijama, nije reč o astronomskim ciframa: Avio aranžmani kreću se od 600 do 800 evra po osobi, a doplata avio prevoza po osobi ne bi trebalo da bude veća od 30 do 50 evra.

Kada dođe nova cena ona već uključuje poskupljenje avio aranžmana, tako da će najveće promene pretrpeti oni koji su uplatili letovanja januara, februara, marta a lete juna, jula, avgusta. Oni koji sada uplate plaćaju iznos aranžmana sa doplatom, kaže Stefan Kostić, suvlasnik agencije Bigstar.

Obaveštenje o poskupljenju aranžmana obično stiže 10 dana pre leta.

Avio kompanija šalje mejl agencije, agencija upućuje mejl klijentima i obaveštava ih o tome. Klijenti onda odlučuju da li se slažu sa tim i mogu da otkažu aranžman bez penala.

Ukoliko klijenti procene da im se ne isplati aranžman sa skupljim prevozom, mogu da otkažu avio aranžman, a agencija će im vratiti novac, kaže Kostić.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com