Uređenjem kanala protiv bujičnih poplava

Uređenjem kanala protiv bujičnih poplava

BERBATOVOBerbatovo je samo jedno od sela na teritoriji Gradske opštine Palilula u kojem će biti uređeni kanali za odvod atmosferskih voda. Radovi su počeli, a sve u cilju preventivnog delovonja i sprečavanja mogućih poplava i klizišta.

Godinama unazad meštani Berbatova imaju probleme sa odvodom atmosferskih voda. Nakon većih kiša i snegova u ovom selu stvaraju se bujični potoci, uništava asfalt, a voda se sliva i do okolnih sela. Na prvom mestu, plavi susedni Gabrovac. Zato su meštani pomoć zatražili od GO Palilula.

Ovo nije sređivano zadnjih 30 godina i pravi nam velike probleme kaže meštanka Berbatova Biljana Krstić.

Gradska opština Palilula odlučila je da meštanima pomogne, pa će u ovom selu biti očišćeno oko 2km kanala za odvod atmosferskih voda.

Mi smo se odazvali pozivu naših meštana i krenuli u čišćenje kanala kako se scenario iz Obrenovca ne bi ponovio na našaj teritoriji, kaže predsednik GO Palilula Boban Džunić.

Akcije na uređenju rečnih korita i kanala počele su juče čišćenjem korita Gabrovačke reke, a biće nastavljene čišćenjem kanala u Vukmanovu, Gabrovcu, a zatim i u moravskim selima na teritoriji ove opštine.