velepoljska-reka-uredenje-korita-1Na teritoriji Niša radi se na uređenju korita šest vodotokova drugog reda, a jedan od najzahtevnijih je posao na Velepoljskoj reci u Gornjoj Trnavi, u dužini od 1.300 metara. Tu je reka kod obilnijih kiša plavila okolno zemljište, most je bio ugrožen, a čak je voda počela da formira novo korito.

Zato se postojeće korito produbljuje i oblaže kamenom na nekim mestima, a kosine korita se šire. Radove je obišao gradonačelnik Niša Darko Bulatović, koji kaže da će ovi poslovi biti završeni na vreme.

Vrednost svih ovih aktivnosti je oko 8,5 miliona dinara i završićemo ih do predviđenog roka, kako ne bismo došli u situaciju da se na ovim problematičnim tačkama voda ponovo izlije i ugrozi stanovništvo, njihova imovina i zemljište, kaže Bulatović.

Poslove uređenja vodotokova radi niška Erozija.atarski-put

A posla ima i na atarskim putevima. Između Popovca i Trupala izgrađen je put dug 1.900 metara, koji omogućava vezu sa poljoprivrednim posedima.

Na teritoriji Niša će u ovoj godini biti završeno 18 i po kilometara atarskih puteva u 11 putnih pravaca i za to je iz budžeta izdvojeno 16 miliona 300 hiljada dinara.