Uskoro nove autobuske karte

Uskoro nove autobuske karte

autobusiNabavka uređaja za elektronske kartice u Javnom gradskom prevozu je u toku, kaže direktor Direkcije za javni gradski prevoz, Saša Petronijević. Za najviše dva meseca Nišlije mogu očekivati novi način naplate autobuskih kartica. Na ovaj način sprečiće se zlouptereba od strane konduktera i putnika, što je do sada bio čest slučaj, dodaje Petronijević.
Od aprila u niškim autobusima više neće biti štampanih karata. Preći će se na elektronske koje će se štampati na licu mesta. Na ovaj način sprečiće se zloupotreba, najpre od strane konduktera, ali i  putnika, kaže direktor Direkcije Saša Petronijević. Novi za elektronske kartice uskoro bi trebalo da stignu.

Ugovorima sa novim prevoznicima od septembra meseca Direkcija za javni gradski prevoz ostvarila je brojne uštede, dodaje Petronijević.

S obzirom na te uštede, Petronijević kaže da bi u narednom periodu možda, pored osnovaca i srednjoškolci mogli da dobiju popuste na karte u javnom gradskom prevozu. Ovaj predlog tek će biti na dnevnom redu gradske vlasti.[mom_video type=”youtube” id=”RvEYrV9689g”]

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com