Uskoro pare za Goricu

Still0630_00002Gorica će dobiti 194 miliona za dokapitalizaciju. Niško Gradsko veće odobrilo je rebalans budžeta, tako da će se novac spasa za to javno preduzeće isplatiti čim to odobri i gradski parlament.

Gorici je u proteklih dvadesetak dana isplaćeno između 70-80 miliona dinara. Jedan deo stigao je kao pozajmica drugih javnih preduzeća.

Pozajmicu će oni morati da vrate Vodovodu i Direkciji za javni prevoz iz ovih sredstava ili kad budu malo stali na noge iz sopstvenih priliva. A sredstva koja se opredeljuju, mi smo jedan deo toga već isplatili- 1. marta 46 miliona, a i danas je otišlo osam miliona radnicima Gorice, kaže gradonačelnik Niša Zoran Perišić.

Gradsko većeInače, Gorica se odavno nalazi u velikim finansijskim problemima, veći deo godine račun firme je bio u dubokoj blokadi a radnici bez plata. Nedavno je dobila novog direktora, a gradsko rukovodstvo je počelo da usmerava novac kako bi im pomogli da izađu iz krize.

Rebalansom bužeta je planirano još 60 miliona dinara i za obeštećenje roditelja koji su skuplje plaćali boravak dece u vrtićima “Pčelice”. Za to je već ranije odvojeno 80 miliona dinara. Odluka o rebalansu naći će se već na narednoj sednici Skupštine grada, na kojoj će se birati gradonačelnik.

Ukupno, rebalans je urađen za 317 miliona dinara. Kada se namire Gorica i Pčelica, ostatak novca usmeren je za tekuću budžetsku rezervu.