USVOJEN BUDŽET GRADA NIŠA ZA 2022. (VIDEO)

USVOJEN BUDŽET GRADA NIŠA ZA 2022. (VIDEO)

Odbornici niške gradske skupštine usvojili su budžet za narednu godinu. Gradska kasa za 2022. godinu projektovana je na 11,8 milijardi dinara, a najviše para u gradskoj kasi očekuje se od poreza na zarade i imovinu.

Odbornici vladajuće koalicije ocenili su da je budžet za narednu godinu investicioni, jer je milijardu i 180 miliona predviđeno za kapitalne investicije među kojima je i projekat izgradnje akva parka.

Opozicija je gradsku kasu za sledeću godinu ocenila kao nerazvojnu i uglavnom imala primedbe na izdvajanja za razvoj sporta.

Za razliku do prethodnih godina o predlogu nacrta budžeta nakon javne rasprave uvaženi su predlozi kao i primedbe građana i raznih udruženja kaže v.d načelnice Uprave za finansije, Nina Ilić.

Uglavno su bili zahtevi oko komunalne infrasturkture, za socijalu ali je dosta predloga građana već bilo u planu budžeta grada Niša”, ističe Ilić.

Najveći planirani prihodi su od poreza na zarade koji iznose 6,5 milijardi dinara što je oko 56 odsto od ukupnog obima budžeta. Od prihoda poreza na imovinu se očekuje od dve milijarde. U odnosu na ovogodišnje prihode i primanja, u 2022.-oj oni su veći za milijardu i 100 miliona dinara

Transferi gradskim opštinama ostaju na nivou 2021-te i iznose 210 miliona dinara, dok su planirani kapitalni izdaci za 2022. godinu milijardu i 180 miliona.

Na ovoj sednici potvrđen je i mandat odborniku Jovanu Miliću do nedavno koordinatoru Kancelarije za mlade u Nišu, ali se još ne zna ko će ubuduće voditi omladinsku politiku Niša.

 

*Ovaj projekat sufinansiran je sredstvima Grada Niša. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com