USVOJEN BUDŽET NIŠA ZA 2020. (VIDEO)

USVOJEN BUDŽET NIŠA ZA 2020. (VIDEO)

38. Sednica Skupštine Grada Niša

Niški odbornici usvojili su budžet Grada Niša za 2020.godinu koji iznosi 11,2 milijarde dinara i za 500 miliona je veći nego ovogodišnji. Gradske opštine dobiće 236 miliona.

Povećanju obima budžeta najviše doprinose prihodi od poreza na zarade imovinu i prema oceni vladajuće većine budžet je razvojni jer su prvi put uravnoteženi priohodi i rashodi.

Gradonačenik Niša Darko Bulatović je na sednici istakao da je budžet za narednu godinu prvi razvojni budžet i bolji nego prethodinh godina. Trenutno na računu niškog budžeta je 230 miliona dinara, bez prihoda I doprinosa iz Republike. Kako je istakao očekuje da izvršenje budžeta u 2019. bude 83 odsto što je najviše izvršenje u prethodnih nekoliko godina.

Šef odborničke grupe Srpske napredne stranke, Zoran Perišič je ocenio da je budžet za 2020. razvojni jer su posle osam godina uravnoteženi prihodi i rashodi.

Na sednici je istaknuto da će u 2020. godini porezi na zaradu i imovinu , koji su I najobimniji na prihodovnoj strani biti veći što će direktno uticati da gradska kasa bude punija, s tim da se poreska stopa neće povećavati već će se raditi na utvrđivanju novih poreskih obveznika.

Iz gradskog budžeta naredne godine transferisaće se ukupno 236 miliona dinara za sve niške opštine. Opština Medijana dobiće najmanji budžeta jer je najrazvijenija i ostvaruje najveće prihode. Sredstava su nenamenska i mogu da se koriste za opštu potrošnju odnosno dopunu sopstvenih budžeta.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com