субота, јул 20

(VIDEO) Uz pasoš i zdravstveno osiguranje

0
89

Pored pasoša, ličnih dokumenata, stvari i putne apoteke, mnogi građani na letovanje ne polaze bez putnog zdravstvenog osiguranja. Ta polisa je i najprodavanija, a podaci kažu da preko 80 odsto putnika ne kreće na put bez nje. Ta polisa nije obavezna, ali građanima može da olakša ukoliko im se desi neki zdravstveni problem.

Uzimam uvek, nije mi do sada trebala i ne daj bože da zatreba, ali je bolje da je imam, kaže jedna Nišlijka.

Zdravstveno osiguranje po mom dubokom uverenju treba da bude u sklopu samog aranžmana, međutim, ono ne sme biti obavezno, bar ne po našem zakonu. Ali, jeste preporuka putnicima da obavezno uplate osiguranje koje omogućava da u slučaju bilo kakvih nepredviđenih okolnosti u vezi vašeg zdravstenog stanja pokriva sve troškove lečenja na svim destinacija. Ti troškovi mogu biti zaista veliki, kaže direktor Yute Aleksandar Seničić.

Treba napomenuti da Srbija ima potpisane bilateralne sporazume sa dvedesetak država o mogućnosti korišćena zdravstvenog osiguranje za vreme privatnog boravka u inostranstvu, o trošku RFZO. Na sajtu fonda nalazi se detaljan spisak svih zemalja i neophodne dokumentacije za ostvarinvanje tog prava.

Leave a reply