VANREDNO U ZAPADNOJ SRBIJI ZBOG OBILNIH PADAVINA

VANREDNO U ZAPADNOJ SRBIJI ZBOG OBILNIH PADAVINA

GRAD VELIČINE ORAHA POGODIO KABLARSKA SELA, ŠTETA NA MALINAMA

Grad veličine oraha pogodio je danas oko podneva kablarska sela Rošci, Jančići i Vrnčani, gde je u prekidu snabdevanje električnom energijom.

U selu Rošci kažu da je krupan grad počeo da pada oko 11 sati i posle u još dva, tri navrata.

“Još uvek ga dosta ima po dvorištu, koliko smo videli za sada je pričinjena velika materijalna šteta najviše na malinama. Kada je počela oluja, tada nam je i struja nestala i još uvek je nemamo”, rekla je za Tanjug Milica Čvrkić iz sela Rošci.

VATROGASCI EVAKUISALI LJUDE, SPASAVALI ŽIVOTINJE

Zbog posledica izazvanih obilnim padavinama, koje su danas posle 12 časova, pogodile Zapadnu Srbiju proglašena je vanredna situacija na delu teritorije grada Užica, mestima Karan, Ribaševina, Lunovo Selo, Trnava i Gostinica.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora za vanredne situacije, evakuisali su sedam osoba, od kojih u mestu Karan tri odrasle osobe i dvoje dece, koja su usled izlivanja potoka nakon obilnih padavina ostala zarobljena u kući, kao i dve osobe iz zaglavljenog vozila u Čačku, navodi se u saopštenju MUP-a.

Nevreme koje je zahvatilo Zlatiborski, Moravički, Toplički i Raški upravni okrug izazvalo je izlivanje bujičnih potoka.

Vatrogasci-spasioci su na terenu i nastavljaju da pomažu lokalnom stanovništvu u mestima Karan, Ribaševina, Trnava, Lunovo Selo i Gubin Do u saniranju posledica, kao i na crpljenju vode u mestu Vraneši u opštini Vrnjačka Banja.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com