TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne VESTI

VASKRŠNJA POSLANICA PATRIJARHA SRPSKOG: MOLITVE ZA OBOLELE I ZA LEKARE I MEDICINSKO OSOBLJE

Vaskrs je novo stvaranje, za čoveka novo rađanje, poručuje Njegova Svetost, Patrijarh  srpski gospodin Porfirije u Vaskršnjoj poslanici. U poslanici se osvrće i na epidemiju kovid, obolele i preminule, ali i na požrtvovanje svih lekara i medicinskog osoblja koji se bore protiv ove bolesti.

Naše misli i molitve lete svih ovih dana ka svima bolesnima, a naročito ka inficiranima virusom kovid-19, kao i ka svim lekarima i medicinskom osoblju, koji se samopregorno, rizikujući i svoj život, bore da spasu obolele od korone i drugih bolesti. Braćo i sestre, sve narode sveta, od Istoka do Zapada, i od Severa do Juga, zadesila je ova opaka i opasna bolest izazvana nevidljivim virusom. Prošle godine smo se nadali da će zaraza brzo proći. Nažalost, ne samo da nije prošla već je i u ovoj godini nastavila da hara širom sveta. Danas se molimo za ozdravljenje svih obolelih, kao i za pokoj duša svih upokojenih. Poštujući preporuke medicine, sami sebe, i jedni druge, i sav život svoj Hristu Bogu predajmo!

Sa molitvenom željom da Vaskrs, Praznik nad praznicima, svi dočekate i proslavite u duhovnoj radosti i telesnoj kreposti, još jedamput vas pozdravljamo najradosnijim pozdravom:

Hristos vaskrse!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com