Veći broj turista u Nišu

TURIZAM..mpg_snapshot_00.05_[2014.09.25_21.12.34]Broj turista koji su ove godine posetili Niš sigurno je veći nego lane, ali još uvek nema preciznih podataka za koliko, kaže Jelena Todorović iz Turističke organizacije Niš. Manifestacije koje su najviše ovog leta privlačile turiste su Nišvil i Filmski susreti. Turizam je vrlo važan za privredni razvoj svake lokalne zajednice, pa i Niša. Zato se i ove, kao i prethodnih godina, 27. septembra širom sveta obeležava Svetski dan turizma.

Tvrđava, Ćele kula, Čegar, Cerjanska pećina samo su neke od znamenitosti u Nišu koje privlače turiste. Još jači utisak na goste Niša ostavljaju festivali. A Nišlije kažu da u turizam treba mnogo više ulagati, kako bi i bilo više novca za sve.

Turista je ove godine bilo više nego prethodnih. Naročito stranaca, kažu u Turističkoj organizaciji Niš.

Veći broj turista znači i veću zaradu, kaže Jelena Todorović iz Turističke organizacije Niš.

Veliki adut grada Niša u narednom periodu bi moglo da bude arheološko nalazište „Medijana“.

Svetski dan turizma, Niš obeležava posetom najzanimljivijim turističkim mestima u gradu i okolini. Za sve zainteresovane, organizovan je besplatan obilazak Narodnog muzeja, Ćele kule i muzeja Koncentracion logor na Crvenom Krstu. A za one koji su avanturističkog duha tu je obilazak Cerjanske pećine i jesenji uspon na Sokolov kamen.

[mom_video type=”youtube” id=”4lnTygfNBQA”]

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com