Velika matura – veliki trošak

Velika matura – veliki trošak

MATURSKA HALJINAProslava mature je pred vratima. U toku su pripreme za polaganje prijemnog ispita za srednju školu, ali pored toga, osmaci planiraju i kako će da provedu matursko veče. Za roditelje to nije mali udar na novčanik: proslava u restoranima košta i po nekoliko hiljada dinara, ali definitvno najviše novca ide za matursku haljinu ili odelo i cipele – nekoliko stotina evra, a maturantkinje prednjače u troškovima.

Svečana maturska haljina, cipele, frizura i šminka i devojke su spremne za matursko veče. Naravno uz sate probanja! Mladićima je lakše – uglavnom su potrebni samo odelo i cipele, a sve češće klasično odelo zamenjuje opuštena varijanta – farmarice ili pantalone i neka košulja i majica, uz patike ili cipele Mnogi ipak kažu da se velika matura slavi samo jednom u životu. Zato se uprkos besparici, roditelji snalaze. Pripreme su odavno počele.

Međutim, u radnjama se žale da ove godine kupovina haljina i cipela ne ide kao ranije. Pri odabiru kupci najviše gledaju cenu. Sve u skladu sa svojim mogućnostima.

Matursko veče za neke se ne završi slavo, pre svega zbog prekomernog pića. Iako mnogi na proslavu mature i sa nje idu taksijem ili ih roditelji voze, saobraćajna policija najavila je pojačanu kontrolu u sezoni matura, posebno mladih vozača.