уторак, јул 23

(VIDEO) Veliko hapšenje u Nišu: Braća osumnjičena da su kroz nekretnine oprali 13 mil.evra od pljački u inostranstvu!

0
61

Photo MUP: M.L. uhapšen u luksuznoj kući u elitnom delu Niša

M.L. (1977) iz Niša je uhapšen, a protiv njegovog brata sa istim inicjalima, ali tri godine mlađeg (1980) biće podneta krivična prijava, zbog sumnje da su, kao članovi i vođe organizovane kriminalne grupe, oprali neverovatnih 13 miliona evra „zarađenih“ u teškim krađama i razbojništvima u inostranstvu, saopštio je MUP.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, UKP, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, po nalogu Javnog tužilaštva za organizovani kriminal, uhapsili su M. L. (1977) iz Niša zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo pranje novca, navodi se u saopštenju MUP-a.

Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i pranje novca, policijski službenici će podneti krivičnu prijavu protiv brata uhapšenog – M. L. (1980) organizatora organizovane kriminalne grupe i još šest osoba, članova ove OKG, koji se nalaze u pritvoru.

„Operisali“ u inostranstvu, u Nišu, Grčkoj i Crnoj Gori kupovali nekretnine

Photo MUP: M.L. uhapšen u luksuznoj kući u elitnom delu Niša

Photo MUP: M.L. uhapšen u luksuznoj kući u elitnom delu Niša

Sumnja se da je ova organizovana kriminalna grupa delovala sa ciljem da, lažnim prikazivanjem činjenica o poreklu novca, kupujući nekretnine u Srbiji i Grčkoj, kao i skupocene automobile, prikriju nezakonito poreklo imovine koja je pribavljena kriminalnom delatnošću pripadnika OKG u dužem vremenskom periodu.

Kako se sumnja, u periodu od 2006. do 2023. godine, pripadnici ove OKG su izvršenjem krivičnih dela razbojništva i teških krađa u inostranstvu, otuđili imovinu i pribavili protivpravnu imovinsku korist u vrednosti od najmanje 13.000.000 evra u vidu skupocenih satova, nakita, dijamanata i drugih vrednih predmeta.

Osumnjičeni pripadnici OKG su zatim vršili prenos imovine, lažno prikazivali činjenice prilikom polaganja gotovine u poslovnim bankama u nameri prikrivanja njenog nezakonitog porekla, kupovali i prodavali devize, kao i sticali imovinu i to:stambeno-poslovni objekat u Nišu sa 16 stambenih jedinica, poslovnom jedinicom i 18 garažnih mesta, dve stambene jedinice u Nišu, 7 apartmana na Kopaoniku, dva apartmana u Grčkoj, sve u ukupnom iznosu u trenutku sticanja od oko 1.300.000 evra.

Nadjena dokumentacija, luksuzni sat i devize

Pretresom stanova i drugih prostorija na teritoriji grada Niša, koje koriste osumnjičeni, pronađena je i oduzeta poslovna dokumentacija, luksuzni ručni sat, veća količina novca u evrima i švajcarskim francima, kao i drugi predmeti važni za krivični postupak.

Osumnjičenom M. L. (1977) je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti sproveden u nadležno tužilaštvo, navodi se u saopštenju MUP.

Leave a reply