
Veterani kuvaju s ljubavlju: „Borački kotlić“ i ove godine u Medoševcu
Četvrtu godinu zaredom, u Medoševcu kraj Niša, održava se manifestacija „Borački kotlić“. Ove godine okupili su se učesnici iz Niša, Medveđe i Vranja, a u kotlićima su se krčkali pasulj, riblja čorba i gulaš.
Dobra vatra, dobar i riblji paprikaš – ovo je tajna koju nam je odao učesnik Manifestacije “Borački kotlić” Aleksandar Miljković. Uz to treba dodati i ljubav prema kulinarstvu.
“Bitna je i kvalitetna aleva paprika. Pored toga što aleva treba da bude dobro mlevena kao brašno, dobra riblja čorba pravi se od šarana. Prvo upržite crni luk, praziluk, dodate avevu papriku, vodu, paradajz i na kraju riba. Paradajz se dodaje da se riba ne bi raspala. Začini se po ukusu i to je to”, dodaje Miljković.
Na ovogodišnjoj manifestaciji formirano je šest ekipa.
“Ovo je manefestacija je zamišljena kako bi se podestili na naše kolege borce, heroje, kaže predsednik Skupštine Udruženja penzionisanih pripadnika Vojske i vojnih veteran Srbije Dejan Ćirić”.
Žiri nije imao nimalo lak zadatak da odabere najboljeg kuvara pasulja, riblje čorbe ili gulaša. Ali, čiji je kotlić najbolji, nije ni važno, kažu učesnici. Uz dobru hranu, najvažnije dobro druženje što je I cilj ove manifestacije.
https://youtu.be/EtgslT1nj0k