VIENA KAMAROTA NA PUTU DUGOM 22.000 KILOMETARA (VIDEO)

VIENA KAMAROTA NA PUTU DUGOM 22.000 KILOMETARA (VIDEO)

Italijanka Viena Kamarota ima 72 godine i želju da putem svile kojim je išao Marko Polo, pešice dođe do Pekinga do 2025. godine. Krenula je iz Venecije i kaže da je cilj njenog putovanja da pošalje poruku svim ženama sveta da je bez obzira na godine sve moguće. U Niš je stigla juče, a u Gradskoj kući organizovan je prijem za ovu hrabru ženu.

Put svile od Venecije do Pekinga, vodi preko Niša. A 72-godišnja Italijanka Viena Kamarota se na taj put odlučila pre svega kako bi poslala poruku svim ženama sveta da ne odustaju od svojih ciljeva i snova. Ona ima cilj da do 2025. godine pređe put dug 22.000 kilometara i stigne do Pekinga. U Nišu je već stigla da obiđe spomenik Caru Konstantinu.

U Nišu sam obišla spomenik Caru Konstantinu koji je značajan i za nas Italijane. U Srbiji su mi se dopali hrana, igre, pesme i ljudi  – kaže Viena Kamarota.

Na ovaj put krenula je pre nekoliko meseci. Viena je aktivna planinarka i član Gorske službe spasavanja inače i šampionka u kajaku, koja kako kaže, uživa apsolutnu podršku porodice u svim njenim poduhvatima.