TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo VESTI

VIRTUELNI KONFLIKT MOŽE DA BUDE “OPASNIJI” OD DIREKTNOG

Foto: Pixbay

Kada listate objave na društvenim mrežama, čitate novine ili uključite TV, nezaobilazne su teme koje će izazvati određeni konflikt i to ide do te mere da postaje naš način života, kaže profesor Filozofskog fakulteta u Nišu Dušan Aleksić. Naglašava da u virtuelnoj zajednici treba biti oprezan jer je ona opasnija pošto nema zakonske regulative koja bi uvela red u tu oblast, a sve napisano ostaje negde zauvek i može da se reaktelizuju kad god se za to pojavi potreba.

I upravo će to između ostalog biti teme tribine koja se u sredu održava u Niškom kulturnom centru. Sem Aleksića govornik će biti i psiholog i psihoterapeut Jelena Krstić.

Komunikacija među mladima postala je nezamisliva bez društvenih mreža i interneta. I malo starije generacije moraju da se prilagode savremenom dobu i komuniciraju onlajn kad je god to potrebno. Ali, svaka komunikacija bilo da je direktna ili virtuelna može da dovede do određenih konflikata. A konflikti u virtuelnom svetu često mogu biti opasniji od direktnih.

Mladi kažu da se trude da konflikte na društvenim mrežama izbegavaju.

Dodatni problem u onlajn komunikaciji može biti I to što je ona nekim ljudima ventil za izbacivanje nagomilane frustracije I ljutnje I to je nekonstruktivan način nošenja sa emocijama, objašnjava psiholog I psihoterapeut Jelena Krstić.

Krstićeva i Aleksić će o ovim temama pričati I na tribini u Niškom kulturnom

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com