TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne

VIŠE OD 200 IZVIĐAČA U AKCIJI “STARI BOR” U NIŠU

Više od 200 mlađih izviđača iz Niša, Bele Palanke, Svrljiga, Zaječara i Kruševca nadmetalo se u raznim disciplinama u niškom Parku Svetog Save. U okviru tradicionalne akcije “Stari Bor” naučili su kako da se uz pomoć karte orjentišu u prirodi i vežu razne čvorove, ali su stekli i nove prijatelje za ceo život.

To je ujedno i cilj izviđača, kažu u niškom Odredu “Josif Pančić” koje godinama unazad uspeva da animira mlade da manje budu uz mobilne telefone i računare.

Mladi bez telefona u prirodi. Zvuči neverovaatno, ali to su izviđači Odreda “Josif Pančić” koji i ove godine, osmi put zaredom organizuju tradicionalnu akciju “Stari Bor”.

“Ja sam u izviđačima već 13 godina. Meni je to značajno iskustvo, ali naročito novim izviđačima koji nemaju priliku baš često da bubu u prirodi”, kaže vođa čete brđana Nenad Mladenović.

Oko 200 izviđača uzrasta od petog do osmog razreda osnove škole takmičili su se u raznim disciplinama i na taj način razvijali snalažljivost, spretnost i brzinu u izvršavanju zadataka u prirodi. Među njima je i učenica šestog razreda Osnovne škole “Ratko Vukićević” Danica Jovanović.

“Ja sam u izviđačima od prvog razreda i mnogo toga sam naučila, ali ono što je najlepše stekla sam nove prijatelje i družimo se i zabavljamo se na ovakvim akcijama.”

Akcijom “Stari Bor” izviđači su započeli novu sezonu okupljanja, a kojom, kako kažu, jačaju timski duh, sposobnost, prijateljstvo i solidarnost među vršnjacima.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com