VIŠE OD 600 NIŠLIJA DOBILO ČETVRTU DOZU VAKCINE (VIDEO)

VIŠE OD 600 NIŠLIJA DOBILO ČETVRTU DOZU VAKCINE (VIDEO)

Vakcinacija protiv korona virusa kao da je stala, posebno za prvu i drugu dozu. Polovina svih datih vakcina trenutno su buster doze. Poneko se odluči I za četvrtu – do sada je tačno šeststo dvoje Nišlija primilo i četvrtu  zaštite protiv korone.

Inače, već nedeljama je situacija sa epidemijom korona virusa u Nišu konstantna – u kovid ambulantama Doma zdravlja bude do 1.200 pregleda, prvih pregleda 400 do 500. Smanjuje se i broj pozitivnih, ali je i dalje veći od 150 dnevno – u ponedeljak ih je bilo 175.

“Ono što raduje je to što procentualno pada odnos između broja uzetih i pozitivnih uzoraka, sada je je 17% a pre tri nedelje bio je 45%” – rekao je za Zonu plus direktor DZ Niš Milorad Jerkan.

Smanjen je i broj pozitivne dece. Tridesetak ih je dnevno, a bilo je 100-120.

Trenutno, za građane sa simptomima kovid infekcije otvorene su kovid ambulante u Duvaništu i u centralnom objektu Doma zdravlja, gde je i dečija kovid ambulanta.

 

COVID-19: 1.933 NOVOZARAŽENA

Iako su mnoge evropske zemlje ukinule gotovo sve protivepidemijske mere, korona se ne predaje.

Broj zaraženih drastično raste u Nemačkoj, Francuskoj, gde dominiraju nove dve varijante omikrona. Situacija se drastično pogoršala u Kini, naročito u Honkongu i  Šangaju, sa 25 miliona stanovnika, koji je stavljen u karantin.

Kada je reč o naštoj zemlji, situacija je relativno mirna.

Prema najnovijem preseku, u poslednja 24 sata je od posledica korona virusa preminulo 11 obolelih. Potvrđena su 1.933 nova slučaja zaraze, od 15.857 testiranih uzoraka. Na bolničkom lečenju su 702 pacijenta, a njih 37 diše uz pomoć aparata.