TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo GRADSKA PATROLA NIŠ U KADRU PROJEKTI 2022 Udarne

VODA STIŽE U INDUSTRIJSKU ZONU I VIKEND NASELJE G. VREŽINA (VIDEO)

Mini industrijska zona i vikend naselje Gornja Vrežina biće priključeni na vodovodnu mrežu. Radovi su počeli, a novom mrežom rešiće se i problem visokog pritiska u sistemu, koji nastaje zbog visinske razlike između rezervoara i samog naselja.

Nova mreža daće mogućnost priključenja novoizgrađenih objekata u ovom kraju gde ima dosta firmi i preduzetnika.

“Bez vodovodne mreže, nećemo moći ništa da gradimo. Sada samo rešili veliki problem, dobili smo vodu” – rekao je novinarima vlasnik Preduzeća Janikomerc Dragan Milanov.

Radove izvodi JKP Naissus. Projektom je predviđena i ugradnja regulatora pritiska.

Ovo će značiti za podizanje novih privrednih subjekata, koji će sada imati dobru vodu, za vikend naselje Gornja Vrežina koje će dobiti kvalitetnije vodosnabdevanje, a u nekoj sledećoj fazi i za samo naselje Gornja Vrežina koje će dobiti sigurnost i manje havarija koje sada ima zbog trenutnog visokog pritiska na mreži, rekao je  v.d. direktora JKP Naissus Goran Milosavljević.

Samo selo Gornja Vrežina ima dobro vodosnabdevanje, povezani su na gradski vodovod pre nekoliko godina, ostao je problem sa industrijskom zonom i vikend naseljem.

Nova vodovodna mreža gradi se u dužini od oko 700 metara, a rok je 25 radnih dana.

 

***Ovaj projekat sufinansiran je sredstvima Grada Niša. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com