Voz udario u autobus! Ima poginulih  (VIDEO)

Voz udario u autobus! Ima poginulih (VIDEO)

Voz je udario u autobus na pružnom prelazu kod Donjeg Međurova. Poginulo je pet putnika, potvrdio je direktor policije Vladimir Rebić. nezvanično, među poginulima je dvoje dece. Povređeno je više od 20 putnika, njih šestoro u ovom trenutku je u operacionoj sali. Uzrok je najverovatnije nepažnja vozača autobusa, a istraga će utvrditi detalje, kaže Rebić.

Reporter Zone plus sa lica mesta javlja o stravičnom prizoru! Autobus je prepolovljen na dva dela, a voz je od siline udara iskliznuo iz šina.

Tasić: Niš-ekspres nije odgovoran

U Niš-ekspresu kažu da je autobus kontrolisan, kao i da je vozač kontrolisan i alkotestiran i da je u vožnju krenuo spreman i odmoran. Zamenik generalnog direktora ovog prevoznika Novica Tasić kaže da se Niš-ekspres ne smatra odgovornim za nesreću a da li je vozač kriv, kaže, pokazaće istraga. Tasić poziva sve da pogledaju u kakvom su stanju pružni prelazi, navodeći da su iz Niš ekspresa insistirali da se taj prelaz rekonstruiše. Inače, vozač, koji je i sam povređen, ima 31 godinu, pet godina radnog staža, od toga u Niš-ekspresu godinu i po dana.

 

ŽS: Mašinovođa poštovao propise, uzrok ljudski faktor

Iz Železnica Srbije kažu da je kobni pružni prelaz urađen po propisima, da je vreme kada je voz krenuo bilo pregledno i da je mašinovođa poštovao sve propise tokom vožnje.

Uzrok je ljudski faktor” – kaže v.d generalnog direktora “Srbija voza” Jugoslav Jović, koji se, zajedno sa v.d. gen. direktora “Infrastruktura železnice Srbije” Miroljubom Jeftićem novinarima obratio na mestu nesreće.

Dodaju da će njihova komisija da utvrdi sve detalje.

Najavljuju da je pripremljen tender za popravku pružnih prelaza od Niša do Brestovca.

 

Desetine povređenih zbrinuto u KC Niš

Među poginulima u stravičnoj nesreći kod Donjeg Međurova  je dvoje dece, a više od deset maloletnih osoba je povređeno.

Podsećamo,saobraćajna nesreća se dogodila oko 7,20 na pružnom prelazu u Donjem Međurovu, kada je na autobus Niš-ekspresa koji je saobraćao na relaciji Novo selo – Čokot – Donje Međurovo – Bubanj naleteo putnički voz.

Deset ekipa hitne pomoći prevozilo je povređene u Klinički centar Niš, rekao je direktor zavoda za hitnu pomoć dr Živadinović.

U Urgentnom centru tokom celog dana rade pojačane ekipe ortopeda, hirurga i neurohirurga, kaže za Zonu plus direktor Klinike za ortopediju dr Zoran Golubović.

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com