Vozovi kroz Niš bez spuštene rampe

Vozovi kroz Niš bez spuštene rampe

VOZZZašto je rampa podignuta, a voz prolazi? I zašto se to dešava godinama u sred Niša, a Železnice Srbije uglavnom odgovaraju da bezbednost saobraćaja nije ugrožena, jer mašinovođe izađu iz voza I zaustave drumski saobraćaj, ali u suštini problem ne reševaju trajno? I koje za to odgovoran? Ta pitanja, koje je TV Zona plus uputila Medija centru Železnica nakon što je ponovo dva dana zaredom zatajila rampa na prelazu u Jug Bogdanovoj ulici i dalje su bez odgovora!

 

Taksi dolazi iz Jugbogdanove ulice… rampa je podignuta i tek u poslednjem trenutku, kad se prolomi pisak lokomotive, vozač shvata da je na pružnom prelazu voz! I ostali učesnici u saobraćaju iznenađeni su ovako disfunkcionalnom saobraćajnom signalizacijom koja ništa ne signalizira. Sem onih koji žive u kraju kod Starog groblja. Oni znaju da treba da veruju samo rođenim očima, a ne rampama na prelazima kod Jugbogdanove i Njegoševe ulice.

RAMPASlična slika zabeležena je dan ranije kada je metar pre same raskrsnice mašinovodja zaustavio voz, njegov suvozač je izašao, zaustavio saobraćaj i tek onda je kompozicija krenula dalje. Sistem za signalizaciju godinama je nepouzdan, a od izmeštanja pruge očigledno za sada nema ništa. Građani koji žive u okolini posebno strahuju za bezbednost dece, pa čak i školu biraju prema tome da li dete treba da prelazi prugu ili ne.

I nadležni većnik Mihajlo Zdravković ovo smatra udarom na bezbednost vozača i pešaka. O ovom problemu nadležni u gradu su više puta obavestili Železnice Srbije, koji su jedini nadležni, rekao je Zdravković u Jutarnjem programu Zone plus.

Godinama građani i sve garniture vlasti u Nišu traže izmeštanje pruge iz grada, a to je pre tačno godinu dana i najavila ministarka Zorana Mihajlović. Do danas se ništa nije dogodilo. U međuvremenu, vozovi prolaze a rampe ponekad ostaju otvorene. Šta se preduzima da se to više ne desi? TV Zona plus je to pitanje postavila Železnicama Srbije. Odgovor čekamo.