Vraćen autobus do Medoševca

Vraćen autobus do Medoševca

MEDOSEVACAutobus od danas ponovo saobraća na liniji Medoševac-Trg Pavla Stojkovića. Trasa 7 je, godinu dana nakon što je ukinuta, vraćena na zahtev žitelja Medoševca. Za funkcionisanje linije, Opština Crveni Krst izdvojila je 60.000 dinara. U Direkciji za javni gradski prevoz kažu da postoji još zahteva za uvodjenje novih polazaka i da će se o njima odlučivati po prioritetu.

Prvim autobusom sa Trga Pavla Stojkovića put Medoševca krenuli gradski funkcioneri. Petnaestak minuta vožnje, i već su stigli u Medoševac.

A Medoševčani su bili strljivi, čekali su godinu dana da im se linija vrati i dočekali… I autobus i političare.

Da bi se linija vratila na ulice Niša bilo je potrebno da se raspiše tender a zatim uradi studija o saobraćaju.

Za funkcionisanje ove gradske linije gradska opština Crveni Krst, na čijoj teritoriji se nalaz Medoševac, izdvojila je 60.000 dinara.

Gradonačelnik Niša Zoran Perišić kaže da je nova organizacija saobraćaja, uvedena pre godinu dana dala pre svega finansijske rezulate. U maju ove godine subvencije grada iznosile su tri miliona za razliku od prošlogodišnjih 14, pa je u aprilu u gradskoj kasi bilo 200.000 dinara više.

Prvog septembra prošle godine, do tada redovna gradska autobuska linija Medoševac-Mokranjčeva je ukinuta jer nije bila rentabilna. Do Medoševca je vozio prigradski autobus, zbog čega su Medoševčani nekoliko puta protestovali i bokirali put. Nakon toga uvedeno je privremeno rešenje, pa je autobus koji je vozio do naselja Šljaka svraćao i do Medoševca. Ti autobiusi bili prebukirani, pa su bili nezadovljni svi, i Medoševčani, i žitelji Šljake. Od danas je lakše svima.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com