VRANJANCI PREDLAŽU ŠTA BI MENJALI U PROGRAMU RTS-A (VIDEO)

VRANJANCI PREDLAŽU ŠTA BI MENJALI U PROGRAMU RTS-A (VIDEO)

Programski savet Radio-televizije Srbije organizovao je još jednu javnu raspravu o programskim sadržajima javnog medijskog servisa, ovoga puta u Vranju. Vranjanci su bili konkretni – predlagali su više emisija o kulturi, loklanih tema iz unutrašnjosti, emisije posvećene borcima iz devedestih godina, više dečijih i vaspitnih sadržaja. Sledeća javna rasprava je u Beogradu, nakon čega će Programski savet celokupnu analizu uputiti Upravnom odboru i Generalnom direktoru javnog medijskog servisa.

Ovogodišnja javna rasprava fokusira se na obrazovanje, kulturu, zabavu i sportski program.

RTS ima već dugu tradiciju da ide u pohode mestima po Srbiji da bi razvio tu komunikaciju sa korisnicima njenih usluga. Došli smo na jug Srbije. I kritike su dobrodošle. Nakon ovoga će se napraviti sveukupna analiza i te predloge ćemo sročiti u jedan dokument koji će biti prosleđen Upravnom odboru i generalnom direktoru RTS-a, kaže predsednik Programskog saveta RTS-a Žarko Rakić.

Mogu da kažem da je diskusija u Vranju bila veoma otvorena, veoma temperamentna, što smo i očekivali od naših južnjaka, koji očigledno shvataju kolika je važnost učešća gledalaca u kreiranju medijskih sadržaja, poručuje direktorka i glavna i odgovorna urednica TV Zona plus Slađana Ostojić.

Iz RTS-a pozivaju građane i da popune anonimnu anketu koja se nalazi na njihovom sajtu. Sugestije, pohvale i kritike mogu da dostave mejlom na javnarasprava@rts.rs ili poštom na adresu: Programski savet RTS, Takovska 10, Beograd.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com