TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo VESTI

VRANJE: KONTROLA VEZIVANJA POJASEVA I UPOTREBE SEDIŠTA ZA DECU (VIDEO)

Saobraćajna policija do 12. marta sprovodi međunarodnu akciju pojačane kontrole saobraćaja, a posebnu pažnju usmerila je na kontrolu korišćenja sigurnosnog pojasa i načina prevoženja dece. Ova akciju, koja se sprovodi u 30 država članica organizacije ROADPOL (mreža saobraćajnih policija Evrope), od izuzetnog je značaja, s obzirom na to da je nekorišćenje pojasa trenutno jedan od najvećih problema u oblasti bezbednosti saobraćaja u Srbiji.

U toku prošle godine, svega 48 odsto poginulih vozača i 35 odsto stradalih putnika koristili su sigurnosni pojas u trenutku saobraćajne nezgode. Drugim rečima, zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa život je izgubilo 97 vozača i 47 putnika u vozilima.

Vozači u Vranju primetili su ove nedelje da se na više lokacija u gradu nalaze policijske patrole. Razlog za to je akcija pojačane kontrole saobraća i to međunarodna.

Sprovođenje ove akcije je od izuzetnog značaja s obzirom na to da je nekorišćenje pojasa jedan od najvećih problema u oblasti bezbednosti saobraćaja. A izgovori vozača koji nisu vezali sigurosni pojas različiti.

U toku 2022. godine, zbog nekorišćena sigurnosnog pojasa sankcionisano je 195 hiljada 226 učesnika u saobraćaju, dok su zbog nepropisnog prevoženja dece u vozilima sankcionisane 2.574 osobe.

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com