VRANJE: PALE CENE ZAŠTITNIH MASKI I RUKAVICA  (VIDEO)

VRANJE: PALE CENE ZAŠTITNIH MASKI I RUKAVICA (VIDEO)

Zaštitne maske možda više nisu obavezne, ali će vas u mnogim prodavnicama, pogotovo onim manjim, pogledati preko, pa možda čak i zamoliti da stavite masku.

A cene onih hirurških, jednokratnih, nisu baš male, kad bi morali da ih menjate na nekoliko sati. Doduše, duplo jeftinije nego u jeku epidemije u Srbiji. Sada se u Nišu mogu naći za 50 do 60 dinara.

Cene u Gradskoj apoteci u Vranju manje su u odnosu na one u samom jeku epidemije virusa korona. Tako sada zaštitna maska košta 45 dinara, dok je cena rukavica po komadu nešto više od 11 dinara.

Vranjanci i dalje kupuju zaštine maske i rukavice i sredstva za dezinfekciju, kaže direktorka Zdravstvene ustanove Apoteka Vranje Ivana Kostić. Po njenim rečima cene u Gradskoj apoteci su pristupačnije u odnosu na cene koje su bile u samom jeku epidemije virusa korona.

-Maska je sada 45 dinara, koliko se meni čini u našim apotekama. Znamo da je država ograničila cenu na ne više od 120 dinara. Rukavice, za njih je pala cena, bile su 18 i 22 dinara po komadu. Sada je došla na 11,40 dinara po komadu. To su rukavice koje su registrovane kao medicinsko sredstvo da bi se prodavale u apotekama. U drugim radnjama nisu u obavezi da prođu sva ta testiranja i da imaju te dozvole i možda zbog toga mogu da idu sa nešto nižim cenama. Mada, mislim da je cena koju trenutno imamo pristojna, da je to pouzdano sredstvo nabavljeno iz državnih veletrgovina, koje je sada uzela pod kontrolom država- rekla je direktorka ZU Apoteka Vranje Ivana Kostić.

Potražnja za dezinfekcionim i zaštitnim sredstvima je manja u odnosu na mart mesec ali građani i dalje kupuju ono što im je potrebno za zaštitu od virus korona s obzirom na to da je epidemija nije završena.