VRANJE: PREČIŠĆAVANJE VODE SAVREMENIM SISTEMOM (VIDEO)

VRANJE: PREČIŠĆAVANJE VODE SAVREMENIM SISTEMOM (VIDEO)

Jedan od većih kapitalnih projekata koji se realizuje na području grada Vranja je Fabrika za prečišćavanje otpadnih voda kod železničke stanice. Vlada Republike Srbije je za ovaj projekat, čiji se radovi odvijaju utvrđenom dinamikom, izdvojila milijardu i 400 miliona dinara.

Vranje će imati najsavremeniji sistem za prečišćavanje otpadnih voda koji imaju još samo četiri, pet gradova u Srbiji. Od početka izgradnje ovog postrojenja Vodovod nije stao sa radovima, a izgradnja je nastavljena i tokom pandemije korona virusa .

Fabrika za prečišćavanje otpadnih voda je jedan od velikih kapitalnih projekata koji se realizuju u Vranju. Kako je rekao Đorđević, završeni su prethodni radovi i krenulo se sa izgradnjom objekata.

Izradnjom će biti omogućeno da se razvije sekundarna kanalizaciona mreža u samom gradu i selima Moravskog sliva. U tim kolektorima kasnije može da se priključi sekundarna kanalizaciona mreža, rekao je direktor Đorđević.

Završetak Fabrikeza prečišćavanje otpadnih voda planiran je za kraj 2020. godine a probna proizvodnja kreće početkom 2021. godine.