VRANJSKI  GIMANZIJALCI PREMIJERNO IZVELI “OŽALOŠĆENU PORODICU”  (VIDEO)

VRANJSKI  GIMANZIJALCI PREMIJERNO IZVELI “OŽALOŠĆENU PORODICU”  (VIDEO)

Dramska sekcija Gimnazije “Bora Stanković” u Vranju premijerno je na sceni Pozorišta “Bora Stanković” izvela komediju “Ožalošćena porodica ” Branislava Nušića.Adaptaciju i režiju potpisuje Đorđe Antić, učenik četvrtog razreda.

Vranjski Gimnazijalci izveli su premijerno predstavu “Ožalošćena porodica” Branislava Nušića u vranjskom teatru. Komad su pripremili članovi dramske sekcija Gimnazije „Bora Stanković“, dok je tekst adaptirao učenik Đorđe Antić.

Publika je mogla da pogleda predstavu tako što su ulaznice bile dobrovoljni prilozi za putovanje u Zemun i Budimpeštu, na Festival dramskih sekcija srpskih gimnazija iz matice i okruženja.

Dramska sekcija Gimnazije na prošlogodišnjim Pozorišnim susretima gimnazija Srbije u Kragujevcu osvojila je dve značajne nagrade, za originalni dramski tekst i za kolektivnu igru. Podršku na premijeri u vranjskom teatru imali su i od direktorke škole.

U predstavi učestvuje 15 učenika dok se na sceni nalazi njih dvanaestoro. Izbođenje vranjskih gimnazijalaca publika može da pogleda i večeras u Pozorištu „Bora Stanković“.

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com