Vršnjački karijerni savetnici

Vršnjački karijerni savetnici

medijanaPetnaestak studenata Filozofskog fakulete dobilo je sertifikate za obavljenu neformalnu stručnu praksu koju je organizovala GO Medijana. Mladi pedagozi i psiholozi prošli su treninge i uz pomoć mentora u niškim osnovnim i srednjim školama sprovodili radionice i individualna savetovanja sa mladima kojima je potrebno informisanje o budućoj karijeri. Praksa je trajala osam meseci.

Nikola Marković jedan je od polaznika neformalne stručne prakse “Vršnjački karijerni savetnici”. Kaže da mu je praksa puno značila, a ujedno je kroz radinice pomogao mladima kojima je potrebno informisanje o karijeri. Projekat zapravo pomaže srednjoškolcima da upoznaju sebe i na vreme krenu da razmišljaju o budućnosti, fakultetu i poslu.

GO Medijana ovaj projekat sprovodi uz pomoć Filozofskog fakulteta iz Niša, Omladinskog centra za demokratiju i Centra “Inventiva”.

Za vreme ovog projekta održano je 17 radionica u deset srednjih škola u Nišu, a aktivno je učestvovalo 290 đaka. Projekat je počeo aprila, a završen u novembru.[mom_video type=”youtube” id=”bD_nZwc77eY”]

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com