субота, јул 20

VUČEVIĆ I MOJSILOVIĆ OBIŠLI OPERATIVNI CENTAR SISTEMA ODBRANE (VIDEO)

0
29

Ministar odbrane Miloš Vučević i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović obišli su danas Operativni centar sistema odbrane.

Starešine u sistemu operativnog dežurstva i stariji nacionalni predstavnici kontingenata Vojske Srbije angažovanih u multinacionalnim operacijama tom prilikom izvestili su Vučevića i Mojsilovića o stanju u komandama i jedinicama i situaciji u zonama operacija pod zastavama Ujedinjenih nacija i Evropske unije, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Posle referisanja načelnika Operativne uprave Generalštaba general -potpukovnika Želimira Glišovića, starešina Operativnog centra i starijih nacionalnih predstavnika iz ukupno sedam mirovnih misija, Vučević je poželeo svim pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije srećnu Novu odinu.

Građanima naše zemlje, Vučević je poručio da „dok je Vojska Srbije jaka, dotle je i Srbija sigurna“.

„Početak nove godine je prilika da se uverimo kako radi Operativni centar sistema odbrane, odnosno operativni dežurni tim i uspostavlja komunikaciju sa našim međunarodnim misijama, predstavnicima Vojske Srbije i Ministarstva odbrane koji su širom sveta angažovani u okviru misija Ujedinjenih nacija i Evropske unije“, kazao je Vučević.

Navodi i da je prilika da im zahvali na svemu onome što su radili u toku 2022. godine sa željom da nastave da, kao deo međunarodnih operacija i misija, na najbolji način promovišu Srbiju i Vojsku Srbije.

„Naša država uvek je bila solidarna sa svim onim narodima i državama gde je pomoć i podrška bila potrebna“, rekao je Vučević.

Podvukao je da je to važno u kontekstu očekivanja Republike Srbije od međunarodnih snaga koje treba da pokažu solidarnost i odgovornost prema bezbednosti srpske zajednice na Kosovu i Metohiji.

Naveo je da su dobili izveštaje i od operativnih dežurnih iz sistema Vojske Srbije na prostoru Republike Srbije i još jednom se uverili da Vojska Srbije, bez obzira da li je praznik ili radni dan, da li je zima, leto, noć, dan, izvršava svoje zadatke i čuva Republiku Srbiju na najbolji mogući način.


Leave a reply