TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo region i Srbija VESTI

VUČEVIĆ OBIŠAO DEO ZADEJSTVOVANIH SNAGA VOJSKE SRBIJE(VIDEO)

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević obišao je danas deo  snaga Vojske Srbije i u razgovoru sa njenim pripadnicima na matičnim i izdvojenim lokacijama uverio se u njihovu spremnost i odlučnost za izvršavanje svih dodeljenih zadataka.

Ministar odbrane imao je priliku da sagleda osposobljenost pripadnika Vojske Srbije, kao i visok moral koji ih odlikuje, a koji su pokazali prilikom realizacije svih segmenata angažovanja u okviru zadejstvovanih snaga, saopštilo je Ministarstvo odbrane. Vučević će nastaviti obilazak dela preventivno razmeštenih snaga Vojske Srbije. Vučević je danas boravio u garnizonu Raška gde je razmešten deo snaga Vojske Srbije.

VS je u najvišem je stepenu borbene gotovosti, u skladu sa odlukom predsednika Republike i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića i sa drugim snagama bezbednosti Republike Srbije prati razvoj situacije na terenu, podseća se u saopštenju.

Ministar Vučević: Vojska Srbije uspešno izvršava sve zadatke koje država pred nju postavlja

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević, u nastavku obilaska zadejstvovanih snaga, obišao je deo jedinica Vojske Srbije u rejonu Kopaonika koje su u najvišem stepenu borbene gotovosti.

Tom prilikom, ministar Vučević se uverio da je raspoloženje, motivisanost i odlučnost pripadnika Vojske Srbije na visokom nivou.

– Postupajući po naređenju predsednika Republike, kao vrhovnog komandanta, sa generalima Vojske Srbije i komandantima, ali i komandantima Žandarmerije i Specijalne antiterorističke jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova, obišao sam danas zaposednute položaje u opštinama Raška, Novi Pazar i ovde na Kopaoniku. Uverio sam se da je raspoloženje, motivisanost i odlučnost pripadnika Vojske Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova na visokom nivou, puni su pozitivnog patriotskog naboja, sa očekivanjima da čuvamo mir i stabilnost, ali ne smanjujući našu sposobnost i odlučnost da zaštitimo suverenitet Republike Srbije i sve njene građane – rekao je ministar Vučević.

Ministar Vučević istakao je da je za građane Srbije najvažnije da su pripadnici Vojske Srbije spremni da odgovore na sve dodeljene zadatke.

– Vojska Srbije i pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uspešno realizuju sve zadatke koje država postavlja pred njih, a mi iz sveta politike moramo da učinimo sve da se nađe mirno političko rešenje. Ako do toga ne dođe, država Srbija će zaštititi na svaki potreban način sve svoje građane – zaključio je ministar odbrane.

Tokom obilaska, komandanti jedinica izvestili su  ministra odbrane da su pripadnici Vojske Srbije spremni da izvrše sve zadatke koje pred njih postavi državno rukovodstvo.

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com